Oral-B Pro Health Clinical同敏感牙齒SAY GOOD BYE

有咩係會伴隨自己一生一世?愛人?家人?其實係我地既牙齒呀!牙齒同人體機能一樣會隨住年齡增長慢慢退化出現林林總總既小毛病..如果當你進食冷、熱、甜、酸的東西,嘴嚼堅硬的食物,又或者刷牙和用牙線碰觸到牙齒時感到一陣酸痛,咁你的牙齒便有可能出現敏感的情況了;我平時起身好鍾意飲一杯新鮮的暖蜂蜜檸檬水,又愛吃菠蘿冰,但每次觸到牙齒時便感到一陣酸痛無力..食之無味..原來我已經出現了敏感牙齒的先兆.. 上星期剛好試用了Oral-B Pro Health Clinical快速抗敏牙膏; 牙膏是綠色啫喱狀,內含微細的白色粒子有小小鹹味和清新的薄荷味道,泡沫量不多,性質溫和沒任何刺激性;平時我刷牙時間長,牙膏會令舌頭感覺有點拿和麻痺,但這枝牙膏用後沒任何不適感覺,用得很安心! 連續使用了一星期,每天早晚各一次,第3天後再嘗試挑戰平時不敢碰的高酸性食物和飲品,酸痛感不多不少還是有點,但好明顯得到舒緩,牙齒的敏感度減低了不少, 不適的刺痛酸軟感覺也有大有改善,至少我已經可以大大啖咁享受咬冰菠蘿既快感,超爽的! 而且Pro Health Clinical聲稱有美白、防蛀、預防牙菌膜等八重保護添,令我好有動力用下去努力KO牙齒敏感的問題呀!

Registration

登記成為會員 尊享獨家禮遇

立即登記

  請 登入發表意見